Brugerstyring


Hvis du vil...

 • Oprette bruger

  Skal du henvende dig til JyskIT, og have følgende oplysninger parat:
  • Brugernavn
  • Praksisnummer
  • E-mail
 • Rette brugerinfo

  Skal du henvende dig til JyskIT, og have følgende oplysninger parat:
  • Brugernavn
  • Praksisnummer
  • E-mail
 • Ændre password

  Kan du henvende dig til JyskIT, og have følgende oplysninger parat:


Download installer

JyskIT har telefon 76 60 23 23, flere oplysninger kan findes på deres hjemmeside: http://jyskit.nu/
eller på mail: support@dyrlaegerogko.dk


Klik her for hjælp til PraksisWEB


Praksis-forside – her starter du altid:
 • Du kan åbne praksisWEB fra en PC, en MAC, tablet eller smartphone – siden tilpasser sig det valgte format. Adgang kræver internetforbindelse, idet det du ser ligger på vores centrale fælles server.
 1. Du kan oprette dine egne genveje, eksempelvis til de CHR-mapper du oftest bruger.
 2. På praksis-siden er der mapper til fælles dokumenter for alle i praksis – her kan der oprettes alle de mapper der er ønske om.
 3. Adgang til CHR- mapper for egen praksis.
 4. I øverste bjælke finder du link til vores fælles D&Ko side med kalender, faglig info mv., mulighed for at komme direkte til en CHR-mappe ved at indtaste CHRnummer samt link til support, hvor du bl.a. kan skifte adgangskode og finde nærværende vejledning.
CHR-mapper
adgang ved at trykke på et CHRnummer i oversigten eller ved genvej
 1. Dine genveje er altid til rådighed, uanset om du er på praksisWEB eller en tilhørende CHR-mappe, men på undermapper vil du også kunne skifte sider ved at trykke på mappelinjen ovenfor, sidstnævnte er en fordel hvis du er endt i eksempelvis 4. eller 5. underniveau af mapper
 2. I denne kommandolinje kan du vælge at gå et niveau op (tilbage til den side du kom fra), du kan oprette en ny mappe eller:
  • Upload fil: så du kan overføre filer fra din egen computer til praksisWEB
  • hvor du kan taste (eller indtale hvis du bruge tablet eller smartphone) journal fra besætningsbesøget, bruger du den eksterne journal, deles det automatisk hvis landmanden er oprettet som bruger af LandmandsWEB
  • LandmandsWEB: link til den relevante besætningsmappe på LandmandsWEB
 3. Mapper og dokumenter for det pågældende CHRnummer
Journal

I besætningsjournalen skriver du dine observationer mv. fra rådgivningsbesøgene. Du kan skrive 2 typer journaler:
 • Intern note Som kun kan læses af de personer der har adgang til din praksisWEB (altså ikke landmanden..)
 • Extern note: Teksten du skriver her, deles automatiks med landmanden hvis han/hun er oprettet med LandmandsWEB
Ved at trykke på knappen ”Indsæt prædefineret tekst” sættes en række overskrifter ind i den note-rude cursoren står i (se eksemplet til højre).
Anvender du praksisWEB på tablet/smartphone kan du benytte den indbyggede talegenkendelse til at indtale din journal.
Kommandoknappen i venstre side:

I venstre side af skærmen har du adgang til en række funktioner, der skifter alt efter om det er udfor en mappe eller en fil:

Mappe: her kan du tilføje mappen til dine faste genveje i toppen af skærmen

Fil: her kan du overføre filen til LandmandsWEB

Skyggedrev
(overføre dokumenter til praksisWEB og LandmandsWEB)

Som tidligere beskrevet kan der uploades dokumenter til praksisWEB ved at trykke på knappen ”Upload fil” og der kan overføres dokumenter fra praksisWEB til LandmandsWEB, ved at vælge ”Kopier til landmandsWeb” ved kommandoknap i højre side.

Men der er også en anden mulighed for at uploade/kopiere dokumenterne på, som vi kalder Skyggedrevet.

Skyggedrevet er en midlertidig ”holdeplads” for dokumenter du vil overføre til praksis- og /eller Landmands-WEB, der laves som et netværksdrev i din Windows Stifinder. På Skyggedrevet vil du have adgang til de samme mapper som du har på praksis/Landmands-WEB. Dokumenter du lægger på Skyggedrevet vil med jævne mellemrum blive flytte herfra og til de relevante mapper på praksis/Landmands-WEB – Skyggedrevet skal således helst være tomt når du åbner det, er der stadig filer er den seneste overførsel gået galt og du skal kontakte hotline.

Når du har installeret praksisWEB oprettes Skyggedrevet automatisk som et netværksdrev for dig i Windows Stifinder. Du har dermed forbindelse til din Praksis-side på praksisWEB – se eksemplet nedenfor hvor jeg har åbnet en Praksis-siden via Skyggedrevet og i højre side har jeg en oversigt over mapperne på praksisWEB og kan vælge enten praksisWEB eller landmandsWEB – dvs. jeg ser nu på de samme mapper i Windows Stifinder, som hvis jeg var logget ind via onlineudgaven af praksisWEB eller LandmandsWEB.

Nu fungerer Skyggedrevet i eksemplet ovenfor som en ekstra mappe/harddisk på min egen PC og jeg kan kopiere/flytte direkte fra mine mapper på egen PC til praksisWEB og/eller LandmandsWEB

Skyggedrev: direkte fra program

Når Skyggedrevet er oprettet, kan du i alle dine programmer vælge funktionen ”Gem som”, der kalder en oversigt frem over hvilke drev/mapper du har på din egen computer (og det Skyggedrev vi lige har oprettet forbindelse til).

I mit eksempel fra før: jeg vælger ”Gem som” i Word og praksisWEB og LandmandsWEB er nu tilgængeligt i listen over drev/mapper i venstre side, og herefter kan eksempelvis en kvartalsrapport gemmes direkte i CHRmappen på praksisWEB, eller man kan vælge at gemme den som en PDFfil direkte på LandmandsWEB: